nieuws

Schneider Electric test Scada-player

Warehousing

In het distributiecentrum van Schneider-Electric wordt op dit moment een Scada-player getest. Deze tool slaat alle acties van de in het magazijn aanwezige lopende banden op in een compacte database. Na de opname kan Schneider, waar ook ter wereld, van minuut tot minuut de procesgeschiedenis opvragen en afspelen.

Schneider Electric test Scada-player
Scada-player bij Schneider Electric

Volgens Jeroen Kleef van S&S Systems, de bedenker van Scada-player, is Schneider in Nederland het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de bedachte technologie. “Schneider Electric zou nu overal ter wereld de procesgeschiedenis van de lopende banden kunnen volgen. Dat is mogelijk omdat Scada-player een web-based programma is. De procesgeschiedenis is overal op te vragen en real-time af te spelen.

 

Hoppen van gebeurtenis naar gebeurtenis

Daarnaast kan het bedrijf van gebeurtenis naar gebeurtenis hoppen.” Volgens Kleef is het programma ook voor kleurenblinden geschikt, omdat gebruik wordt gemaakt van bewegende elementen. Schneider levert elektriciteitscomponenten op de gebieden midden- en laagspanning. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met industriële automatisering en kabelmanagementsystemen.

 

Reageer op dit artikel