nieuws

Patrick Vandenbemd Benelux-manager Vocollect

Warehousing

Patrick Vandenbemd is Vocollect’s countrymanager Benelux. Vocollect, leverancier van voice-oplossingen, zocht al even naar een Benelux-manager als direct aanspreekpunt nieuwe klanten en resellers als Zetes en Psion Teklogix. Vandenbemd is een man met een technische achtergrond en veel ervaring op ict-gebied.

Patrick Vandenbemd Benelux-manager Vocollect
Patrick Vandenbemd Vocollect

Gevraagd naar de carrière van Vandenbemd in een notendop noemt de Vlaming een lijstje op met louter bedrijven van naam in de ict sector. Hij begon zijn loopbaan bij de serviceorganisatie van HP en daarna volgden functies bij Xerox, Digital, Clicksoftware, Siebel, SSA Global en nu Vocollect waar hij de Benelux-markt onder zijn hoede heeft. In de Benelux groeide Vocollect ondanks het ontbreken van een regiomanager behoorlijk stevig de laatste jaren onder leiding en Vocollect is nu van mening dat de huidige werkzaamheden moeten worden uitgebreid en dat daarvoor meer locale ondersteuning nodig is.

Vocollects nieuwe strategie

Vandenbemd: “Het is een van mijn taken om de relatie met warehouse management leveranciers te versterken. Onze relatie met de grote internationale namen, als RedPrairrie, Manhattan Associates en Infor is al goed, maar we willen nu ook de belangrijke spelers op de locatie markten meer aan ons binden. Daarnaast zijn we in de retailsector al sterk vertegenwoordigd, het is onze grootste markt qua omzet, maar willen we nu ook in andere ‘verticals’ of sectoren onszelf beter op de kaart zetten. Dan denk ik in eerste instantie aan de sectoren automotive en farma. Die markten bieden veel potentie. We hebben daar al wel voet aan de grond, maar willen dat naar buiten toe meer uitstralen om zodoende ook aan het grote publiek te laten zien dat we voor die sectoren oplossingen hebben. Tenslotte willen we ook op softwaregebied het een en ander uitbouwen. Een goed voorbeeld daarvan is ‘voice for handhelds’. Dat is al op de markt, maar we zinnen nu op het creëren van een platform waarmee we deze markt kunnen openbreken.”

 

De persoon Patrick Vandenbemd

Hoe omschrijft de nieuwe countrymanager Benelux zichzelf, wat kunnen resellers en Vocollect-klanten van hem verwachten? “Ik denk dat ik aan de Vocollect organisatie ervaring en mijn relaties kan toevoegen. Maar waar het de klanten betreft zullen ze naast mijn ervaring vooral merken dat ik graag humor op tafel breng. Ik hoop in de Benelux wat meer dynamiek in de organisatie te brengen, een organisatie die we overigens ook hier aan het uitbreiden zijn zodat we meer ondersteuning kunnen bieden. En zodra we voldoende mensen in onze Benelux-organisatie hebben zullen we ook zeker een verkoopkantoor gaan openen. Tot nu toe is het daarvoor te vroeg.”

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel