nieuws

Palletproducent PKF eigenaar Hordijk Pallets Kisten

Warehousing

Palletproducent PKF uit Heinenoord heeft onlangs Hordijk Pallets Kisten uit Berkel en Rodenrijs overgenomen. Door de overname wordt PKF één van de grootste palletproducenten van de Benelux. PKF wil door de overname de druk op de hoge houtprijzen, door de stijgende vraag naar pallets, beter onder controle houden en de concurrentiestrijd aangaan met Oost-Europese landen.

Palletproducent PKF eigenaar Hordijk Pallets Kisten
Hordijk produceert onder andere Fruitlaadkisten

PKF biedt na de overname van Hordijk werkgelegenheid aan ongeveer 120 mensen. Dit betekent volgens de palletproducent dat de werkgelegenheid voor het personeel van Hordijk Pallets Kisten gegarandeerd blijft. De activiteiten van laatstgenoemde worden in de bestaande fabriek van PKF in Heinenoord geïntegreerd.

De holding waartoe Hordijk hoort, heeft de pallet divisie afgestoten omdat op de vestiging op de Vinex-locatie in Berkel en Rodenrijs niet meer kon worden voldaan aan de strenge brandveiligheidseisen van hout- en palletopslagen. Het bedrijf gaat zich nu meer toeleggen op de productie van kunststof verpakkingen en aluminium producten voor de bouw en logistiek.

 

Nieuwe productiehal

PKF heeft ook aangekondigd dat de overname van Hordijk Pallets Kisten samen gaat met een aantal grote investeringen. Zo is de palletproducent van plan om de productiecapaciteit uit te breiden, met een nieuwe productiehal op het nieuwe bedrijfsterrein de Borchwerf in Roosendaal. Deze locatie is dichtbij veel klanten in de regio’s Antwerpen en Rotterdam.

De nieuwe productiehal zal beschikken over een bijna volledig geautomatiseerde productie- en orderproces. PKF trekt voor de bouw in totaal 12 miljoen euro uit. In fase één van de nieuwbouw die in oktober 2007 wordt afgerond, wordt 4,5 hectare verhard en komt er naast de productiehal van 6.000 vierkante meter een kantoor en opslagloods van 4.000 vierkante meter.

 

Verkorting levertermijn

Het voordeel van de nieuwe locatie is volgens PKF dat de levertermijn aan de klanten wordt verkort door de directe ligging aan de A17 en de toekomstige aansluiting op het spoor.

De levertermijn van PKF aan klanten wordt verkort door de ligging aan de A17 en de directe aansluiting op het spoor in de nabije toekomst. Ook wordt de aanvoer van grondstoffen uit Scandinavië, Duitsland, Oost-Europa en Rusland een stuk eenvoudiger.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel