nieuws

Inschrijving Veiligste Magazijn geopend

Warehousing Premium

Inschrijving Veiligste Magazijn geopend

Bedrijven die denken in aanmerking te komen voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland, kunnen zich vanaf nu weer inschrijven. Elk magazijn, warehouse of distributiecentrum dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, komt in aanmerking. Eind dit jaar wordt de opvolger van DHL bekend gemaakt.

De prijs heeft heel wat te weeg gebracht in het magazijn van DHL Exel Suppy Chain in Bergen op Zoom. Business unit manager Ralph Hendrix heeft veel collega’s van andere DHL-vestigingen met hun klanten over de vloer gehad. Binnen DHL heeft de prijs wereldwijd aandacht gekregen.

 

Hendrix: "Gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt moet je wel goed omgaan met je mensen. Ook andere sites hebben daarom flinke stappen vooruit gemaakt. Wat dat betreft heerst er een positief virus binnen DHL."

 

Prijs

De prijs is bestemd voor het magazijn waar veiligheid het best is verankerd in het dagelijks proces. De deskundige jury onder leiding van prof.dr.ir. Jos Vermunt let daarbij onder meer op:

  • voorkomen van ongevallen en schade
  • aanwezigheid van een verkeersplan
  • veiligheidskeuringen
  • training en opleiding

 

Nieuw is dat de jury dit jaar extra aandacht besteed aan ergonomie. In de vragenlijst zijn daarom vragen opgenomen met betrekking tot dit thema.

 

Inschrijven

Inschrijven kan door het uitgebreide inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. Op basis van de ingevulde formulieren maakt de jury een eerste selectie van maximaal tien bedrijven. Deze tien bedrijven worden bezocht door een deskundige, die de veiligheid inspecteert. Na deze fase blijven uiteindelijk drie kandidaten over, waaruit in november de winnaar wordt gekozen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel