nieuws

Daifuku laat twee kranen werken in één gang

Warehousing

Daifuku laat twee kranen werken in één gang
Daifuku

Daifuku introduceert haar eerste “Synchronized miniload systeem”. Met het Synchronized Miniload System kunnen twee kranen samenwerken in één gang. Elke kraan kan zelfstandig goederen opnemen en wegzetten. Het unieke aan het systeem is dat beide kranen ook samenwerken om zwaardere ladingen samen snel en efficiënt te verwerken.

Daarnaast kan elk van beide kranen de rol van de andere opnemen in geval van een mogelijke storing (redundant). Het synchronized concept bereikt volgens de fabrikant Daifuku capaciteiten die tot drie keer hoger liggen in vergelijking met bestaande miniload systemen met 2 vorken. Met twee miniload kranen in één gang, kan de capaciteit verdubbelen, op voorwaarde dat rekening wordt gehouden met planning.

 

Kengetallen

Het resultaat hiervan is 800 karton bewegingen per uur, vergeleken met 280 kartons in dezelfde tijdsperiode. Beide kranen hebben een maximale rijsnelheid van 400m/min bij een versnelling van 6m/s². De verticale bewegingen worden uitgevoerd bij 100m/min en een een versnelling van 3m/s². Het wegzetten van de bakken of kartonen dozen geschiedt in slechts 1,5 seconden. “Het Synchronized Miniload System werd ontwikkeld om de hoogste dynamische capaciteit te bereiken in de wereld,” zegt Kurt Hager, general manager van Daifuku Europe Ltd.‘s Factory Automation en Distribution Automation afdeling. De Europese introductie van het Synchronized Miniload Systeem was op de onlangs gehouden LogiMAT in Stuttgart.

 

 

Reactie op dit bericht

 

Volgens John Jansen van Nedac Sorbo wordt dit kunstje al minstens 10 jaar vertoond. “Nedac Sorbo in Duiven maakt al sinds 1998 gebruik van twee miniloads (merk TGW, type Mustang) op één rail/gang, overigens ook redundant. Maar ik heb al meer installaties gezien, waar dit voorkomt. Dus zo uniek is het niet wat Daifuku nu op de markt brengt. Het komt me voor als een nieuwe versie van Daifuku van een al langer bestaand concept.” Niks mis mee, volgens Jansen, maar wel vermeldenswaardig om dit soort informatie aan de markt mee te geven.

Reageer op dit artikel