nieuws

Belgische groothandel kiest voor WMS van Consafe

Warehousing

Sanitair- en verwarmingsgroothandel Lambrechts implementeert in zijn distributiecentrum in Genk het WMS Astro-pakket van Consafe Logistics. Lambrechts wil met het nieuwe WMS de interne processen efficiënter beheersen. Met de inzet van Astro wil het management van de groothandel dat er meer werk wordt verzet met dezelfde hoeveelheid personeel

Belgische groothandel kiest voor WMS van Consafe
Dc van Lambrechts in Genk krijgt WMS van Consafe Logistics

Door de snelle groei van Lambrechts ontstond er de behoefte aan een efficiënter magazijnbeheer. Het WMS-pakket van Consafe Logistics moet er in het dc in Genk voor zorgen dat met name het orderpickproces, order consolidatie, inslag, opslag en voorraadbeheer – inclusief periodieke voorraadopnames – worden verbeterd.

 

Ervaring collegabedrijf

De keuze voor Astro is mede gebaseerd op de positieve ervaringen die het Zweedse collegabedrijf Dahl heeft opgedaan met hetzelfde WMS-pakket. “Bovendien wordt de implementatie uitgevoerd in een samenwerkingsverband met het Belgische ICASA Consulting. Hun IT-deskundigen hebben al kennis van ons ERP systeem”, aldus Leon Jorissen, manager ict & qm bij Lambrechts.

 

Voicepicking

In het twaalfduizend vierkante meter grote magazijn van Lambrechts ligt een grote  veelvoud aan sanitaire artikelen opgeslagen zoals kranen, stortbakken, toiletpotten, wasbakken, keuken gootstenen, verwarmingselementen zoals radiatoren, boilers en complete sauna’s.

Het totale assortiment omvat circa 120.000 artikelen, waarvan negenduizend artikelen fastmovers zijn. Het WMS-systeem moet op 1 januari 2008 operationeel zijn. Lambrechts is daarna van plan om te investeren in voicepicking.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel