nieuws

Volop veranderingen bij Schuitema

Warehousing

Schuitema rolt in alle distributiecentra van het bedrijf het voice picking systeem in. Daarnaast staan er de nodige verschuivingen in de distributiestructuur voor de deur. Tenslotte hebben er in de directie de nodige verschuivingen plaatsgevonden. Zo was René Bakker directeur Logistiek & IT, tegenwoordig is hij directeur retail.

Volop veranderingen bij Schuitema
Schuitema verandert volop

In de zomer van 2006 werd de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het Schuitema dc in Breda. Er wordt 20.000 m2 bijgebouwd. En via die extra ruimte zijn er vierkante meters beschikbaar gekomen voor de activiteiten van Schuitema’s dc in Gilze. Die activiteiten zullen in de loop van dit jaar dan ook overgaan naar het uitgebreide Bredase dc.

 

Voice-picking in alle dc’s

Schuitema heeft waar het voice-picking betreft eerst proeven uitgevoerd in de distributiecentra in Elst en Raalta en het daar inmiddels ingevoerd. Nu is ook het distributiecentrum in Gieten live met de orderpickwijze.

 

Directieveranderingen

Op directieniveau is René Bakker’s functie verschoven van die van logistiek & IT naar retail, W.J.M. Linthorst is nu directeur logistiek en vastgoed & acquisities en H.J.N. Haagsman is directeur financiële zaken en IT ad interim. Voorzitter van de directie is B. Roetert.

 

Financiële resultaten Schuitema

Schuitema heeft 2006 afgesloten als een niet al te succesvol jaar. Gezien de vele veranderingen op directie- en distributieniveau én de prijzenoorlog is dat niet zo verwonderlijk. Wel kan worden geconstateerd dat de omzet sinds 2003 niet noemenswaardig is veranderd en in 2006 is uitgekomen op 3,224 miljard, wat een stijging ten opzichte van 2005 betekent van 1,8 procent. De winst na belastingen daalde van 52,1 miljoen in 2005 naar 50,2 miljoen, een daling van 3,6 procent.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel