nieuws

Vastgoedontwikkelaar bouwt mega dc in Amsterdam

Warehousing

Vastgoedontwikkelaar bouwt mega dc in Amsterdam
Locatie Westpoort Haven dc Afrikahaven

Vastgoedontwikkelaar David Hart Vastgoed Groep (DHVG) ontwikkelt voor eigen risico een nieuw distributiecentrum van maar liefst 110.000 vierkante meter in de Amsterdamse Westpoort Haven. DHVG en Haven Amsterdam hebben hierover een overeenstemming bereikt.

Het dc, Districenter Afrikahaven, bestaat uit zes warehouses variërend van circa 14.000 vierkante meter tot 22.000 vierkante meter. De opslagruimtes in deze panden komen in deelverhuur beschikbaar vanaf circa 5.200 vierkante meter. Tevens is er de mogelijkheid voor bedrijven om een tot maximaal 35.000 vierkante meter aaneengesloten warehouse te creëren.

 

Districenter Seinehaven

Eerder ontwikkelde David Hart op eigen risico al het Districenter Seinehaven van 100.000 vierkante meter in de Rotterdamse haven. Een dc dat te vergelijken is met het nog te bouwen Districenter Afrikahaven. Begin dit jaar zijn de laatste warehouses van het Rotterdamse dc opgeleverd. Inmiddels is in dit dc ruim 85 procent verhuurd.

 

Groeipotentie

DHVG verwacht dat het nieuwe dc in Amsterdam interessant zal zijn voor bedrijven vanwege de goede geografische ligging en de komst van nieuwe containerrederijen. De Ceres containerterminal in de Amsterdamse haven maakte in 2006 een groei door van bijna driehonderd procent. De vastgoedontwikkelaar verwacht dat door de krappe terminalcapaciteit in Noord-West Europa deze groei alleen nog maar verder zal toenemen.

 

Start bouw

De exacte datum van de start van de bouw van het Districenter Afrikahaven is nog niet bekend maar start naar verwachting direct na de bouwvakvakantie van dit jaar. De warehouses krijgen een Esfr-Sprinklerinstallatie, dockshelters, deuren op maaiveld niveau, een vrije stapelhoogte van 10,5 m, een vloerbelasting van 4.000 kg/ m2 en mezzanine’s met een vloerbelasting van 1.000 kg/ m2. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor eventueel specifieke voorzieningen in verband met de opslag van gevaarlijke stoffen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel