nieuws

UMC Groningen kiest transportsysteem Van Riet

Warehousing

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen gaat in het nieuwe logistiek centrum een transportsysteem inzetten van leverancier Van Riet Material Handling. Hiermee kunnen verzamelbakken met goederen, voorzien van barcode, worden gescand. Ook het centraal medische archief wordt aangesloten op dit systeem.

UMC Groningen kiest transportsysteem Van Riet
UMC Groningen kiest transportsysteem Van Riet

Het logistieke centrum van het UMCG en het Martini Ziekenhuis wordt gebouwd op het bedrijventerrein Eemspoort en krijgt een vloeroppervlakte van 3.000 vierkante meter. In het centrum komt 300 meter aan transportbanen. Het transportsysteem van Van Riet zorgt ervoor dat de goederen, uit 6 verzamelgebieden en op 3 verdiepingsvloeren, worden verzameld. Het systeem maakt gebruik van doorrolstellingen en legbordstellingen.

 

Pushertechniek

Alle bakken met goederen zijn voorzien van barcode. Bij ieder beslispunt (= verzamelzone) wordt iedere bak gescand. Indien de bak in deze zone moet zijn om producten toe te voegen aan de order, dan wordt de bak uitgesluisd door middel van pushertechniek. In alle andere gevallen wordt de bak verder getransporteerd. Het verticale transport tussen de verdiepingsvloeren is met goederenheffers en spiraalconveyors uitgevoerd. De transportbanen in deze orderpickgebieden zijn in de stellingen geïntegreerd.

 

Bestemming

Het centraal medisch archief wordt ook op het verzamelsysteem aangesloten. Hier worden op 3 niveaus de patiëntendossiers voor het ziekenhuis verzameld in bakken. Via een goederenheffer is het mogelijk om iedere bak naar ieder niveau te transporteren. Alle bakken met verzamelde orders worden naar de expeditie getransporteerd. Hier aangekomen verdeelt een expeditiesorter de bakken over tien bestemmingen.

 

Computersysteem

Vanuit het logistiek centrum worden vervolgens de verschillende “interne klanten” van beide ziekenhuizen beleverd. Het is de wens van het UMCG om in de 1e fase het systeem zonder koppeling met een host computersysteem uit te voeren. Op een later tijdstip zal deze koppeling, zonder verstoring van het productieproces, gerealiseerd worden.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel