nieuws

Uitbreiding gekoeld dc Laurus

Warehousing

In Den Bosch wordt momenteel gewerkt aan een uitbreiding van het gekoelde distributiecentrum van Laurus. De nieuwe hal meet een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. The Facility Group heeft de bouw in handen en denkt het pand op 14 mei af te hebben.

Uitbreiding gekoeld dc Laurus
Uitbreiding gekoeld dc Laurus

De uitbreiding is noodzakelijk omdat het Laurus dc in Waddinxveen medio 2007 gaat sluiten. Het betreft een uitbreiding van het aantal vierkante meters gekoelde ruimte aan het bestaande dc in Den Bosch. Met deze uitbreiding denkt Laurus voorlopig weer voldoende ruimte te hebben.

 

Distributienetwerk

Eerder sloot Laurus al vier van de oorspronkelijk negen distributiecentra. Den Haag en Hoogeveen gingen als eerste dicht. Het dc in Someren is vorig jaar overgegaan naar Sperwer en Sligro en begin 2007 sloot het dc in Renswoude. Medio dit jaar is Waddinxveen aan de beurt. Het onroerend goed is verkocht, maar het is nog onbekend wie het pand gaat huren. Met de vier overgebleven dc’s denkt Laurus weer een distributienetwerk te hebben die past bij de Super de Boer organisatie. De overgebleven vier dc’s hebben allen een landelijke functie. Den Bosch en Beilen leveren het snel lopende assortiment, in Drachten staat een diepvries dc en vanuit Veenendaal wordt het langzaam lopende assortiment uitgeleverd.

 

Lees ook:

 

 

 

 

Reageer op dit artikel