nieuws

SAP creëert onduidelijkheid rond WM-module volgens AMR

Warehousing

SAP zou volgens onderzoekers van AMR Research met de introductie van SAP’s EWM als onderdeel van de nieuwe supply chain management module de nodige verwarring hebben gezaaid onder klanten die binnen hun ERP de bestaande WM-module gebruiken. Wat voor plannen heeft SAP met de bestaande WM-module?

SAP creëert onduidelijkheid rond WM-module volgens AMR
SAP heeft na WM-module ook EWM-oplossing

Door de introductie door SAP van het nieuwe EWM, waarbij de E staat voor ‘extended’, heeft SAP nu dus twee warehouse management oplossingen. Het traditionele WM-product is een onderdeel binnen het Logistics Execution System (LES) dat weer onderdeel uitmaakt van het bekende ERP van SAP. LES was in 2005 in Nederland nog het één na populairste warehouse management systeem, als wordt gekeken naar het aantal implementaties in dat jaar. De Duitse softwareleverancier laat weten dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de toekomst van deze WM-module. Hij zal in alle toekomstige ERP-versies worden opgenomen. Maar volgens de onderzoekers van AMR Research zal de WM-module niet verder worden uitgebreid of worden doorontwikkeld. Juist daarvoor is de nieuwe uitgebreide EWM ontwikkeld. EWM zou volgens SAP het warehouse management systeem zijn dat aan de meest ingewikkelde wensen van klanten moet kunnen beantwoorden.

 

WM-module voldoet in veel gevallen

Nu is het volgens AMR Research niet zo dat elke klant die nu de WM-module gebruikt moet overstappen naar de nieuwe uitgebreide oplossing, de WM-module voldoet immers voor veel klanten. De onderzoekers zijn zelfs van mening dat meer bedrijven dan nu het geval is gebruik zouden moeten maken van de mogelijkheden van de module, simpelweg omdat hij best goed werkt.

 

Mogelijkheden schurken aan tegen die van best-of-breed leveranciers

AMR research sluit de uitleg rond de WM-moddule en de EWM-oplossing af met de opmerking dat de nieuwe mogelijkheden van de uitgebreide versie dicht tegen de mogelijkheden aanschurken die de oplossingen van best-of-breed leveranciers als Manhattan Associates, RedPrairie en HighJump bieden. Toch zal het nog wel de nodige jaren duren voordat de mogelijkheden van de SAP modules die van de best-of-breed leveranciers echt evenaren. Al was het maar omdat de best-of-breed leveranciers simpelweg meer ervaring hebben met warehouse management implementaties. En daarmee is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de discussie of best of breed leveranciers van bijvoorbeeld warehouse management systemen (WMS) het op den duur al dan niet zullen afleggen tegen de grote ERP leveranciers met hun grote R&D mogelijkheden. Volgens AMR Research zal SAP daarin slagen, maar een uitspraak wanneer dat het geval is, doet het onderzoeksbureau niet. 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel