nieuws

Magazijnmedewerker verkoopt gestolen laptops

Warehousing

De Koninklijke Marechaussee heeft een gestolen partij laptops op Marktplaats.nl teruggevonden. Zes pallets met daarop de notebooks waren in februari gestolen uit een magazijn van een transportbedrijf op Schiphol. Een magazijnmedewerker van het bedrijf is aangehouden wegens heling.

Magazijnmedewerker verkoopt gestolen laptops
pallet laptops

Een 61-jarige chauffeur uit Haarlem zou een deel van de lading naar Engeland vervoeren. Bij terugkomst in Nederland bleken de pallets met honderden laptops te zijn verdwenen. De chauffeur is vorige maand al aangehouden.

 

Meerdere aanhoudingen

De magazijnmedewerker, een man uit het Friese Warfstermolen, kwam de marechaussee op het spoor toen hij de gestolen laptops op Marktplaats werden aangeboden met hulp van een inwoner van Munnekezijl. Laatstgenoemde had al een aantal computers verkocht via Marktplaats. Het is nog onduidelijk of de man uit Munnekezijl ook als verdachte wordt aangemerkt.

De marechaussee onderzoekt nu waar de verkochte laptops zijn gebleven. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel