nieuws

Laurus raakt dc Waddinxveen (A12) niet kwijt

Warehousing

Het is Laurus niet gelukt een andere supermarktketen te interesseren voor het distributiecentrum langs de A12 in Waddinxveen. Dat is slecht nieuws voor de 225 personeelsleden die nog hoopten dat Laurus het distributiecentrum in zijn geheel zou kunnen overdoen aan een nieuwe huurder.

Laurus raakt dc Waddinxveen (A12) niet kwijt
Laurus distributiecentrum Waddinxveen

Laurus besloot in oktober 2006 de activiteiten in het toen fonkelnieuwe distributiecentrum aan de Nijverheidsweg te beëindigen. FNV Bondgenoten-bestuurder Henk van der Ploeg is verbaasd dat geen enkele andere grote retailer interesse heeft getoond. “Het distributiecentrum moet toch aantrekkelijk zijn. Het is nieuw en ligt op een goede locatie.” Laurus heeft volgens Van der Ploeg enthousiast meegedaan aan het zoeken naar een nieuwe huurder. “Maar het is niet gelukt.” Inmiddels zou wel een Waddinxveens bedrijf in groente en fruit belangstelling hebben, maar Van der Ploeg kan dit niet bevestigen.

Personeel moet solliciteren
In een dergelijk geval is er ook geen sprake van overname van personeel, omdat het bedrijf niet uit dezelfde branch komt. Personeel moet straks gewoon opnieuw solliciteren en verliest dan bijvoorbeeld de opgebouwde dienstjaren. Van der Ploeg: “Voor een bepaald aantal personeelsleden zou dit toch een goede oplossing zijn, want dan blijft een stuk werkgelegenheid behouden. Ik geloof echter niet dat er dan voor iedereen weer een baan is. Daar worden vooral oudere medewerkers de dupe van. Dus heb ik er toch een gemengd gevoel over.’’ FNV-Bondgenoten voert overigens nog een strijd met Laurus omdat het bedrijf voor zestig mensen vervroegd ontslag heeft aangevraagd. Het distributiecentrum sluit op 18 juni.

 

Bron: AD.nl

 

 

Lees ook:

Uitbreiding gekoeld dc Laurus (nieuws, 1 maart 2007)

 

Laurus moet kiezen welk dc sluit (bladarchief, 23 juni 2006)

 

Laurus: dc’s dicht, Hernu weg (bladarchief, 17 februari 2006)

 

Reageer op dit artikel