nieuws

Huhtamaki neemt snel opslagsysteem in gebruik

Warehousing

Huhtamaki heeft het eerste Variostore HDS-systeem van Vanderlande Industries geïmplementeerd in de productie- en distributievestiging in Katowice (Polen). Het nieuwe snelle opslagsysteem wordt als consolidatiebuffer gebruikt tussen de productie en het hoogbouw-palletmagazijn.

Huhtamaki neemt snel opslagsysteem in gebruik
Variostore

Dankzij het nieuwe systeem kan Huhtamaki het beschikbare vloeroppervlak effectiever benutten en beter reageren op veranderingen in de werklast en variaties in orderpatronen.

Ook kan men beter een grotere variëteit aan dozen afhandelen. Jaroslaw Bieszczad, financieel directeur van Huhtamaki: “Dit project is op tijd en conform de specificaties afgeleverd. Dankzij deze consolidatiefunctionaliteit hoeven we niet meer op de fabrieksvloer te sorteren en palletiseren.”

 

Werking

Het nieuwe systeem vormt een automatische consolidatiebuffer tussen de productie en het hoogbouw-palletmagazijn. De vestiging in Polen produceert veel verschillende producten, waarvan gemiddeld zo’n 30 tot 40 verschillende types in de Variostore HDS worden opgeslagen. Na de productie worden volle dozen in het systeem geplaatst. Zodra er voor een volle pallet aan een bepaald product in de opslag staat, wordt deze partij in één keer uitgeslagen en naar een handmatige palletiseerzone gebracht. Het systeem heeft opslagcapaciteit voor meer dan 800 dozen. De doorvoercapaciteit is meer dan 350 dozen per uur (dubbele cyclus). De installatie bestaat uit vier shuttles in één gang en één lift. Later zal de installatie nog worden uitgebreid met automatische palletisering.

 

Flexibel

Door de sterke groei van de productiecapaciteit werd een nieuw systeem noodzakelijk. Omdat er veel klantorders tegelijk worden geproduceerd, had Huhtamaki een flexibele oplossing nodig die geschikt was voor een grote variëteit aan orders en verschillende types dozen. Bovendien moest de nieuwe installatie in een zeer kleine ruimte passen. Conventionele conveyor-oplossingen waren minder geschikt voor de specifieke situatie van Huhtamaki.

 

Snelheid

De Variostore HDS maakt deel uit van de miniload productrange van Vanderlande. Het automatische opslagsysteem biedt een economische oplossing voor kortdurende opslag van orderdozen. Dozen worden automatisch in de vereiste volgorde aangeboden om op pallets te worden gestapeld. Het resultaat is snelle, efficiënte orderconsolidatie met minimale handmatige inspanningen. Het systeem is ontworpen met het oog op snelheid. Bij Huhtamaki worden hoge doorvoersnelheden tot 1000 bakverplaatsingen per uur gerealisserd.

 

 

Reageer op dit artikel