nieuws

Colruyt kiest Nederlands sorteersysteem

Warehousing

Belgische supermarktorganisatie Colruyt heeft Vanderlande Industries geselecteerd om een sorteersysteem voor leeggoed te bouwen. De Nederlandse leverancier bouwt het systeem, voor de afhandeling van flessen voor 200 winkels, in het Colruyt dc in Ghislenghien (België).

Colruyt kiest Nederlands sorteersysteem
Posisorter Vanderlande voor Colruyt

De Posisorter van Vanderlande
voor Colruyt in België

Vanderlande Industries levert de mechanische equipment en systeem controls aan Colruyt. Dolmen Industrial Projects, dochterbedrijf van Colruyt, is general contractor en controls partner. De automatische palletiseersystemen worden aan Dolmen Industrial Projects geleverd door FLsytems.

 

Twee sorters

Volgens Colruyt is het systeem nodig om de groei van het bedrijf te kunnen ondervangen. Het systeem bestaat onder andere uit twee Posisorter systemen. Er is gekozen voor de Posisorter omdat deze geschikt is om producten met een ongelijke bodem en van verschillende maten, gewichten en kwaliteiten te transporteren.

 

Kenmerken systeem

Elke sorter heeft 21 outfeeds: 9 voor medium movers (handmatige palletisering), 10 voor fast movers (automatische palletisering), 1 voor slow movers (handmatige palletisering) en 1 voor streekbieren. Beide sorters hebben verder een ontwerpcapaciteit van 4.700 kratten per uur. Het systeem zal ongeveer 200 verschillende SKU’s afhandelen.

 

Start van de bouw

Het nieuwe systeem wordt gebouwd in dezelfde hal als Colruyt’s bestaande systeem, terwijl het dc volledig in gebruik is. De bouw van het systeem start op 26 maart. De eerste nieuwe sorter zal midden 2007 in gebruik genomen worden, de tweede in oktober 2007.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel