nieuws

Capgemini: Siberië logistieke hotspot van Rusland

Warehousing

De Siberische steden Nowosibirsk en Jekaterinenburg ontwikkelen zich in rap tempo als belangrijke logistieke hotspots van Rusland. Door het verbeteren en uitbreiden van de logistieke infrastructuur spelen de twee steden volgens een recente studie van Capgemini, goed in op de alsmaar uitdijende nationale en internationale retailketens.

Capgemini: Siberië logistieke hotspot van Rusland
Nowosibirsk logistieke hotspot van Rusland

De retailmarkt blijkt zich snel te expanderen dieper landinwaarts vanuit Centraal-Rusland en Moskou. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de twee grootste steden van Siberië: Nowosibirsk en Jekaterinenburg steeds meer profiteren van de groeiende behoefte van retailers naar nieuwe afzetmarkten in de diverse Russische republieken. Bovendien profiteren de twee steden ook volop van de Trans-Siberische spoorlijn die Siberië doorkruist.

Ook de steden, Nizniy Novgorod, Kazan, Samara, Rostov, Volgograd, Irkutsk and Khabarovsk delen mee in de logistieke groei van Siberië en ontpoppen zich in de regio tot centrale logistieke hubs.

 

Gateway to Europe

Volgens Capgemini is Rusland ook hard op weg om de centrale logistieke gateway to Europe te worden van met name producten die vanuit Azië naar het Europese continent worden vervoerd. Die gateway-rol kan volgens de studie pas succesvol worden als Rusland het omvangrijke spoorwegnet beter gaat benutten dan nu het geval is. Bovendien worden de kansen die er liggen op het gebied van containervervoer per schip nog onvoldoende benut. In vergelijking met Azië en Europa verloopt in Rusland slechts twee procent van het totale vrachtvervoer via het water.

 

Logistieke kaart

De Capgemini-studie heeft geresulteerd in een kaart met daarop de belangrijkste logistieke hotspots van Rusland.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel