nieuws

Tekort magazijnruimte dwingt tot investeren in automatisering

Warehousing

Een flink deel van de bedrijven die investeren in automatiseringsoplossingen voor het eigen distributiecentrum doen dit omdat ze last hebben van een tekort aan opslagruimte. Op die manier weten bedrijven door automatisering een uitbreiding van het bestaande dc uit te stellen dan wel te voorkomen.

Tekort magazijnruimte dwingt tot investeren in automatisering
Tekort aan warehouseruimte noopt tot investeren in automatisering

Onderzoeksinstituut Aberdeen Group stelde een lijstje van acht meest voorkomende redenen die door bedrijven worden aangegeven om te investeren in automatiseringoplossingen in het distributiecentrum, waarvan in onderstaande tabel de belangrijkste zijn weergegeven. Uit de lijst blijkt dat de redenen heel praktisch van aard zijn. Daarnaast concludeert Aberdeen dat er verschillende overduidelijke verbanden zijn tussen de adoptie van automatiseringsoplossingen en het effect ervan op arbeidskosten, doorlooptijden van orders en orderpick accuratesse. Dit laatste is niet zo verbazingwekkend, interessant is wel de keuzes die worden gemaakt door bedrijven om te investeren in het eigen distributiecentrum. Uit de antwoorden komt naar voren dat bedrijven het onder druk van leidende supply chain spelers veelal zoeken naar oplossingen die ze meer efficiëntie brengen, terwijl ze daarnaast door de investering ook nog eens beter in staat zijn om te voldoen aan de vraag van dezelfde spelers.

 

Belangrijkste redenen om te investeren in automatisering:

%

Tekort aan ruimte

42

Klanten willen producten sneller ontvangen

41

Bestaand systeem kan orderstroom niet aan

32

Hoge kosten en/of lage beschikbaarheid arbeid

27

Toegenomen behoefte aan cross-docking

22

Bestaand systeem kan niet inspelen op veranderde producten

7

 

Lees ook:

WMS zorgt voor efficiëntie Van Maanen (nieuws, 17 januari 2007)

Reageer op dit artikel