nieuws

Moerdijkse Hoek komt weer stap dichterbij

Warehousing

De komst van een groot logistiek park in de Moerdijkse Hoek is een stukje dichter bij gekomen. Een meerderheid van de Provinciale Staten (PS) stemde voor de aanleg van het 150 hectare grote park.

Als het plan doorgaat wordt het bedrijventerrein, dat gepland staat in de oksel van de A16 en A17, één van de grootste logistieke concentraties in Nederland.

 

De SP, GroenLinks, D66 en de Brabantse Partij stemden tegen de aanleg van het logistieke park. Zij probeerden tevergeefs met een amendement de Moerdijkse Hoek te sparen. Door het akkoord is het verder ook mogelijk om op industriegebied Moerdijk I extra fabrieken en andere bedrijven te bouwen op onder meer een Shell-terrein. De meerderheid van Provinciale Staten verwacht dat hier in de toekomst wel behoefte aan ontstaat. “Zo krijgen we de goede bedrijven op de goede plekken. We moeten vooruitlopen op de economie en ruimte beschikbaar hebben zodra hier vraag naar is“, zei VVD-gedeputeerde, en de grote kracht achter het logistieke park, Onno Hoes tijdens de vergadering van PS.

De tegenstanders vrezen dat het omstreden logistieke park slechts het begin is van een groter, tweede industrieterrein in Moerdijk. Hoes verzekerde echter dat van verdere uitbreidingsplannen geen sprake is.

 

Terreinen met logistieke bedrijvigheid

Locatie Plaats

Hectare

Borchwerf I Roosendaal

187

Trade Port Noord Venlo  Venlo

140

Distripark  Maasvlakte 

125

Atlaspark West Amsterdam

85

Distripark  Botlek 

85

Atlaspark Oost  Amsterdam

61

Schiphol Logistics Park (SLP) Schiphol

45

Distripark Eemshaven

35

Terreinen zijn nog in ontwikkelingen

 

Reageer op dit artikel