nieuws

Hagemeyer haalt profijt uit sluiting Britse dc’s

Warehousing

Het nieuwe regionaal distributiecentrum (RDC) van Hagemeyer in Londen heeft bijgedragen aan een reductie van de logistieke kosten in het Verenigd Koninkrijk. De directie van het handelshuis heeft dat gisteren bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2006.

Hagemeyer haalt profijt uit sluiting Britse dc’s
winst voor Hagemeyer

De operationele lasten van Hagemeyer, dat in 2003 nog op de rand van een faillissement balanceerde, werden in 2006 verder teruggebracht als gevolg van de sluiting van het nationale distributiecentrum in Runcorn in 2005. Na die sluiting is het handelshuis in het Verenigd Koninkrijk begonnen met herstructurering van zijn logistieke netwerk.

 

Nieuw RDC

De kosten voor logistiek zullen volgens de distributeur van onder meer persoonlijke beschermingsmiddelen en gereedschap dit jaar verder afnemen door de opening van het nieuwe regionaal distributiecentrum in Park Royal in Londen. Gevolg van het nieuwe RDC is dat kleinere distributiecentra gesloten konden worden. Zo heeft Hagemeyer deze maand bekendgemaakt dat het distributiecentrum in Wolverhampton gaat sluiten. Het aantal regionale distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk is nu gedaald van de oorspronkelijke tien naar zeven.

 

Logistiek stroomlijnen

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft verder plannen om in Groot-Brittannië de logistiek verder te stroomlijnen met als doel: de voorraad- en logistieke kosten verder terug te brengen en de klantenservice te verbeteren.

 

Winst

De omzetgroei van Hagemeyer in het Verenigd Koninkrijk kwam in 2006 uit op zes miljoen euro, een stijging van 8,6 procent. Het handelshuis poetste met deze omzet het negatieve bedrijfsresultaat van 35 miljoen euro uit 2005 weg. Hagemeyer behaalde over 2006 een nettowinst van 140 miljoen euro en een omzet van 6,2 miljard euro. Het bedrijfs is daarmee één van de grootste technische groothandels ter wereld.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel