nieuws

Componentenbouwer breidt uit met engineering unit

Warehousing

De Vlastuin Group uit Kesteren is onlangs uitgebreid met de nieuwe business unit Vlastuin Engineering. De toeleverancier van onder andere metaalcomponenten, modules en systemen voor intern transport, truck- en trailerindustrie wil met de nieuwe afdeling onder meer complete engineeringtrajecten coördineren.

Componentenbouwer breidt uit met engineering unit
Vlastuin Engineering

Ook worden binnen de nieuwe engineering unit van Vlastuin in samenwerking met klanten en toeleveranciers bestaande productontwerpen opnieuw onder de loep genomen. De componentenbouwer uit Kesteren wil met engineering meer functionaliteit en lagere materiaal- en maakkosten realiseren. Minder componenten, minder processtappen en minder materiaalverbruik vormen dan ook belangrijke aandachtspunten, evenals het geschikt maken van producten voor automatische productie, bijvoorbeeld robotlassen.

 

Vlastuin Groep

De engineering afdeling maakt gebruik van diverse 3D-programma’s en van fem-analyses. De Vlastuin Group bestaat uit de afdelingen Rolling Equipment, waarin per 1 januari van dit jaar ook Metal Components is geïntegreerd en Sheet Metal Constructions. Deze laatste zetelt in Maarsbergen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel