nieuws

Schuitema twijfelt over vestigingsplaats nieuw dc

Warehousing

Er is nog altijd geen overeenstemming tussen de gemeente Raalte en supermarktorganisatie Schuitema over de bouw van een distributiecentrum. Voor de organisatie achter de supermarktketen C1000 zijn ook Deventer en Apeldoorn nog altijd in beeld als vestigingsplaats.

In het ontwerp-bestemmingsplan van De Zegge VII is aanzienlijke ruimte gereserveerd voor Schuitema. Maar dat is ook gebeurd in het ontwerp-bestemmingsplan voor een bedrijventerrein Epse-Noord langs de A1 bij Deventer.

 

Voorsprong Raalte

Leo de Rooij, logistiek-directeur van Schuitema, stelt vast dat Raalte met de tervisielegging van het ontwerp-bestemmingsplan Zegge VII een voorsprong heeft op de gemeenten Deventer en Apeldoorn. Het plan Epse-Noord werd door de Raad van State afgewezen en inmiddels vormen ook de regels ten aanzien van fijn stof een probleem. In Apeldoorn zou het om vestiging op het bedrijventerrein de Ecofactorij gaan, maar daar wordt momenteel niet actief over gesproken door Schuitema.

 

Procedure en beschikbaarheid bepalend

Volgens de Rooij zal de procedure en de beschikbaarheid van grond bepalen waar Schuitema het distributiecentrum zal vestigen. Op dit moment wordt er ook niet gesproken met de gemeente Raalte. Het bedrijf wil eerst de procedure rond het bestemmingsplan van De Zegge VII afwachten. De supermarktorganisatie heeft al een distributiecentrum elders in Raalte dat goed is voor circa 500 fulltimebanen, maar op die plaats kan niet worden uitgebreid. (Bron: De Stentor)

Reageer op dit artikel