nieuws

Onderzoek: WMS aan vervanging toe

Warehousing

Zestig procent van de respondenten die hebben deelgenomen aan een Aberdeen-onderzoek geeft aan dat ze er in de laatste twee jaar niet in zijn geslaagd om de warehousekosten terug te dringen. Wel geeft ruim de helft aan dat het huidige WMS binnen twee jaar zal worden vervangen door een moderner WMS.

Onderzoek: WMS aan vervanging toe
WMS aan vervanging toe

In het onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Aberdeen geven veel bedrijven aan dat hun huidige WMS, al dan niet geleverd door een WMS-leverancier of zelfontwikkeld WMS volledig is uitgewrongen als het gaat om productiviteit. En veel onderscheid is er niet hierbij tussen kleine en grote bedrijven.

 

Reikhalzend uitkijken

Een flink deel van de respondenten aan het Aberdeen-onderzoek zegt dan ook reikhalzend uit te kijken naar de mogelijkheden die nieuwe moderne warehousing technologie en geautomatiseerd materiaal met zich meebrengen. En daarbij lijken de bedrijven die nadenken over een nieuw WMS ook al op de hoogte te zijn van ontwikkelingen als on-demand WMS-oplossingen en SOA.  

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel