nieuws

Nieuwe shuttles voor Unifrost

Warehousing

Het Belgische Unifrost heeft voor zijn vrieshuis in Koolskamp twee nieuwe shuttles van Savoye aangeschaft. Hiermee komt het aantal shuttles op 11 stuks. De voertuigen zijn onderdeel van het compacte opslagsysteem Magmatic. Ze verzorgen het transport van pallets in het vrieshuis.

Nieuwe shuttles voor Unifrost
Het vrieshuis van Unifrost in Koolskamp

Het opslagsysteem van Unifrost bestaat uit onbemande shuttles die vooruit, achteruit, linksaf en rechtsaf tussen de opslaglocaties kunnen laveren. Als het nodig is, kunnen deze shuttles zelfs middels liften naar andere verdiepingen worden getransporteerd.

 

“Voordeel van Magmatic is dat het mogelijk is om het systeem met een beperkt aantal voertuigen op te starten. Als de operatie groeit, kan de capaciteit van het systeem worden vergroot door het aantal voertuigen uit te bouwen”, vertelt Bart Ollivier, technical manager van Unifrost.

 

Congestie

Het vrieshuis van Unifrost is in 2001 opgeleverd. Het bestaat uit 10 niveaus en telt in totaal 36.856 opslaglocaties. Zes liften verzorgen het verticale transport. Daarvan zijn twee liften ingericht voor het verplaatsen van shuttles.

 

Normaal gesproken werkt Unifrost met één shuttle per niveau. Ollivier: “Als het druk is, gebruiken we twee liften per niveau. Als we drie shuttles op één verdieping laten draaien, krijgen we last van congestie.”

 

[fotoalbum]

 

Bron: Transport+Opslag nr. 1, 2007

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel