nieuws

Zeeman zet dubbeldektrailers in

Warehousing

Winkelketen Zeeman is gestart met een aangepast logistiek concept voor de winkels in het voormalig Oost-Duitsland. Met dubbeldektrailers gaan sinds kort de goederen in rolcontainers vanuit Alphen aan den Rijn op weg naar de filialen. De investering verdient zich volgens logistiek directeur Frank Keijzer snel terug.

Zeeman zet dubbeldektrailers in
Zeeman zet dubbeldektrailers in

Zeeman heeft bij Van Eck in Beesd drie speciale opleggers gekocht, waarin 90 rolcontainers kunnen worden geplaatst. Normaal kan een vrachtwagen ongeveer 60 rolcontainers in één keer meenemen. In de retail wordt nog nauwelijks met dubbeldektrailers gewerkt.

 

Speciale rolcontainers

Keijzer liet speciaal voor dit doel rolcontainers maken bij Van Egmond in Nijkerk. Met deze containers is de beladingsgraad van de trailers optimaal. Dat scheelt in de chauffeurskosten, de brandstofkosten en in de tolkosten. Ook de ritplanning heeft aan efficiency gewonnen.

 

Naar 1.500 vestigingen

Zeeman heeft een groot aantal winkels in diverse landen. De thuismarkt Nederland telf 489 filialen. Duitsland is tweede met 237 vestigingen, gevolgd door België met 184 winkels. Op termijn zal Zeeman 1.500 locaties tellen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel