nieuws

VIL onderzoekt kansen voor logistieke poort Limburg

Warehousing

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) voert op dit moment een haalbaarheidsstudie uit rond de Vlaamse provincie Limburg als logistieke poort. Het VIL wil met de studie nagaan of Limburg de potentie heeft om te functioneren als strategische achterlandregio van mainport Antwerpen.

VIL onderzoekt kansen voor logistieke poort Limburg
Limburg

Ook zal in het onderzoek worden bekeken wat het belang is van Limburg in de Vlaamse logistieke sector. Dit onderdeel vormt een concrete invulling van het onlangs door het VIL in het leven geroepen concept van Vlaanderen als Extended Gateway.

 

Opdrachtgevers

Om van de logistieke poort Limburg werk te maken zijn er middelen en instrumenten nodig. Het VIL onderzoekt de mogelijkheden hiervoor in opdracht van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, NV De Scheepvaart, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de POM-Limburg.

 

Venlo

In deze studie wordt ook de logistieke kaart van Limburg opgesteld. Daarnaast wordt een vergelijkende studie gemaakt met soortgelijke logistieke centra in naburige regio’s: Venlo, Dourges (Lille), Duisburg en Luik. In een stappenplan zal het VIL uiteindelijk aanbevelingen formuleren om Limburg daadwerkelijk als logistieke poort verder te ontwikkelen.

Meer informatie over de stand van zaken van deze studie is te terug te vinden op de website van het Vlaams Instituut voor de Logistiek.

 

Lees ook:

 

 

 

 

Reageer op dit artikel