nieuws

Palletpooler bestrijkt nu heel West-Europa

Warehousing

Pallet pool operator LPR Engeland heeft in Ierland twee depots geopend voor het leveren, verzamelen en sorteren van pallets, bestemd voor grote Ierse retailers. In Nijmegen werd gisteren een nieuw depot in gebruik genomen. Dit depot wordt voor LPR beheerd door Capa Pallets, onderdeel van Cornelissen Transport.

Palletpooler bestrijkt nu heel West-Europa
LPR

Na Engeland, België, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Portugal is Ierland nu het achtste afzetgebied voor LPR. Hiermee bestrijkt de groep nu geheel West-Europa. De ontwikkeling van LPR in Ierland kwam in een stroomversnelling toen onlangs een contract werd getekend met Bewley’s (koffieproducten). Tot op heden was LPR in Ierland actief met als doel het uitbreiden van Britse contracten met organisaties als Kimberly Clark en Cott (soft drinks), terwijl het zich richtte op het beheer van ongeveer veertig inzamelingspunten. Met de ondertekening van nieuwe klantcontracten voor Engeland en Ierland, heeft het volume LPR pallets op het Ierse eiland het aantal van 200.000 palletbewegingen per jaar bereikt.

 

Partners

In Ierland werkt LPR samen met logistieke partner Tolcarne. Deze haalt pallets op van ruim 300 sales outlets en heeft een vloot van twaalf voertuigen speciaal voor LPR en een depot in Dublin, Ierland. Deze wordt aangevuld met een tweede depot gemanaged door Roadferry in de buurt van Belfast, in Noord-Ierland. De pallet pooler mikt samen met Tolcarne op een miljoen bewegingen eind 2008. Voor die tijd wil LPR drie depots extra openen, hiermee mikt de pooler op een miljoen pallet bewegingen per jaar, met duizend verzamelpunten.

In Nijmegen werkt LPR al vijf jaar samen met Cornelissen Transport. De combinatie met dochter Capa pallets is daar uitgegroeid tot een volledig logistiek partnership. De opening van het nieuwe depot werd omlijst met een presentatie van Prof. dr. Walther Ploos van Amstel. “Pallets zijn naast ladingdragers ook geschikt als informatiedragers, als ze worden uitgerust met RFID-tags. Miljoenen pallets en hun bewegingen beheersen met een ERP-database is een ondoenlijke zaak. Met RFID-tags heb je alle noodzakelijke informatie on-board. Met deze tags kun je ook variabele omgevingsfactoren registreren, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Hiermee creëer je ‘Situational Awareness’.”

 

Cijfers

De LPR Group is Europa’s tweede palletpool operator. LPR is actief in acht West-Europese landen. LPR heeft in 2005 in Europa 30 miljoen palletbewegingen gerealiseerd. LPR UK heeft zes distributiecentra: vier in Engeland, één in Noord-Ierland en één in Ierland.

De Britse afdeling, maakt een groeiontwikkeling van 50 procent per jaar door en  heeft in 2006 drie miljoen pallets geleverd. De belangrijkste klanten zijn fabrikanten van consumentengoederen:

  • Alberto Culver,
  • Boughey Packaging,
  • Continentale,
  • Cott, Graham Packaging,
  • Intertissue,
  • Kimberly Clark,
  • St Merryn Meats,
  • Ugo Foods,
  • Unique Party.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel