nieuws

Overheid subsidieert Railtechniek van Herwijnen

Warehousing

Overheid subsidieert Railtechniek van Herwijnen
Overheid subsidieert buitenlands project Railtechniek van Herwijnen

Railtechniek van Herwijnen uit Tiel heeft subsidie gekregen voor een project in Moldavië. De leverancier van hangende interne transportsystemen/ overhead conveyors wil hier een productiebedrijf opzetten om zo de kansen op groeimarkten in landen als Roemenië, Oekraïne en Rusland te vergroten.

De investering van Railtechniek van Herwijnen in Moldavië bedraagt ongeveer € 900.000,-. Hiervan word de helft door Economische Zaken betaald. Het project start op 1 januari 2007 en na 1,5 jaar moeten de doelstellingen worden gehaald. Vanaf 1 oktober 2007 zal met de productie worden gestart.

 

Steun voor internationale samenwerking

De EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt ondernemers en publieke organisaties bij het internationaal ondernemen en samenwerken. Door investeringen van westerse bedrijven in Moldavië wordt daar de economische groei gestimuleerd en de arbeidsomstandigheden voor werknemers sterk verbeterd. Het project heeft ook een belangrijk sociaal doel door de extra aandacht om totaal 40 arbeidsplaatsen voor visuele gehandicapten en vrouwen te creëren om zo hun sociale positie in het zeer arme Moldavië sterk te verbeteren.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel