nieuws

Nieuw fonds logistiek vastgoed van 1,2 miljard euro

Warehousing

Vastgoedinvesteerder Arlington Securities lanceerde onlangs zijn Continental European Logistics Fund. Het fonds heeft een een toegezegd eigen vermogen waarmee een portefeuille met kwalitatief hoogwaardig logistiek vastgoed ter waarde van ruim 1,2 miljard euro kan worden opgezet.

Nieuw fonds logistiek vastgoed van 1,2 miljard euro
logistiek vastgoed

Arlington is onderdeel van de in Australië beursgenoteerde Macquarie Goodman Group. Het Arlington European Logistics Fund, kortweg ‘Fonds’ genoemd, wil een lange termijn beleggingsmogelijkheid bieden met een rendement op eigen vermogen van 9,5 procent per jaar.

 

Flinke groei verwacht

Met de tranche is 625 miljoen euro aan eigen vermogen opgehaald. Fundmanager Peter Davies spreekt van een ‘goede start’. “Het feit dat we de eerste keuze hebben uit de Macquarie Goodmans voorraad van logistieke ontwikkelingsprojecten op het Europese continent, geeft het Fonds een belangrijk voordeel in de enorm krappe markt voor goed logistiek onroerend goed. We verwachten dat de omvang van het Fonds op termijn de 3 miljard euro zal overschrijden.”

 

Gunstige ontwikkeling Europese logistiek

De logistieke sector in Europa is enorm gegroeid als gevolg van de groeiende handel met China en het Midden-Oosten. Doordat outsourcing toeneemt, stijgt de vraag naar distributienetwerken van goede kwaliteit. Vooral locaties die in de buurt van goede handelsroutes, zoals (lucht)havens, liggen. Gunstige lange termijn vooruitzichten dus voor de logistieke sector en daardoor trekt Europees logistiek vastgoed wereldwijd steeds meer investeerders. De beleggers in het Arlington European Logistics Fund zijn dan ook institutionele investeerders uit Europa, het Midden-Oosten en Australië.

 

Profiteren van globaliserende economie

Peter Davies is zeer positief. “Met de veelbelovende vooruitzichten is dit het ideale moment voor de lancering van een Europees logistiek fonds. Vanuit de hele wereld willen institutionele beleggers investeren in activa en locaties die het door hun gunstige ligging mogelijk maken om van de in toenemende mate globaliserende economie te profiteren”.

 

Eurinpro

De startportefeuille van het Fonds omvat 12 logistieke vastgoedobjecten gelegen in de belangrijkste logistieke markten van continentaal Europa. Deze zijn, naast aanwinsten door Arlington, ingebracht door Eurinpro. Eurinpro is een van de marktleiders op het gebied van het ontwikkelen van op maat gemaakt logistiek vastgoed en werd in mei 2006 door Macquarie Goodman overgenomen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel