nieuws

Logistieke hotspot komt met parkmanagement

Warehousing

De gemeente Venray heeft gisteren een businessplan gepresenteerd voor een parkmanagement organisatie. Een parkmanager houdt zich de komende jaren bezig met het verbeteren en instandhouden van de kwaliteit van de bedrijventerreinen in Venray en omgeving, waar een grote concentratie is van logistiek dienstverleners.

Logistieke hotspot komt met parkmanagement
Van den Broek

De parkmanager concentreert zich de komende drie jaar op de volgende aspecten:

• duurzame kwaliteit

• schaalgrootte

• ontwikkelingsperspectieven.

 

In de stichting die voor het parkmanagement in het leven is geroepen participeren de gemeente Venray, de Provincie Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging, de ondernemersverenigingen van de bedrijventerreinen Keizersveld en Smakterheide.

 

Terminal Wanssum

Het is de bedoeling dat het parkmanagement zich ook zal uitbreiden naar bedrijventerreinen in de omliggende gemeenten Horst aan de Maas en Meerlo-Wanssum, waar de Wanssum Intermodal Terminal (WIT) zit. “Die terminal, met een dagelijkse overslag van 80.000 Teu, wordt voor de logistieke sector om Venray steeds belangrijker”, zegt Paul van den Broek die naast zijn functie van General Manager bij ND Logistics ook voorzitter is van de ondernemersvereniging Smakterheide.

 

Goed voorbeeld

Van den Broek beschouwt zijn nauwe betrokkenheid bij het ontwikkelen van de parkmanagement visie als een goed voorbeeld van maatschappelijk ondernemen. “Samen met collega logistiek dienstverlener Flextronics hebben we hier in Venray een vliegwiel op gang gebracht, op het gebied van veiligheid, waar de parkmanager zich ook nadrukkelijk mee gaat bemoeien.”

 

Transportcriminaliteit

Van den Broek vindt het daarnaast een positieve ontwikkeling dat het logistieke potentieel in ‘hotspot’ Venray steeds beter benut wordt. “In deze gemeente en de omliggende plaatsen is ongekend veel mogelijk op het gebied van VAL-activiteiten. Alle elementen zijn aanwezig om de regio Venray op de Europese logistieke kaart te zetten.” Ondanks deze positieve ontwikkeling vormt een echte dreiging voor de regio Venray de toenemende transportcriminaliteit. “Om het criminele aspect buiten de deur te houden moeten we als ondernemers nog nauwer gaan samenwerken met de betrokken gemeentes en politie. Het instellen van een parkmanager is dus al een goed voorbeeld in de strijd tegen de groeiende criminaliteit”, aldus de General Manager van ND Logistics.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel