nieuws

Brits certificaat voor Euro Pool

Warehousing

Euro Pool System heeft het BRC/IoP-certificaat ontvangen. Het certificaat wordt uitgereikt door het British Retail Consortium (BRC) en is bestemd voor bedrijven wiens verpakkingen aan bepaalde eisen met betrekking tot de hygiëne voldoen. Op 18 en 28 september zijn de Britten bij Europool in Zellik langs geweest.

Brits certificaat voor Euro Pool
Euro Pool is gecertificeerd voor zijn AGF-fusten

Het BRC-certificaat kent twee categorieën. De A-categorie geldt voor secundaire verpakkingen: verpakkingen die niet direct in contact komen met levensmiddelen. Ook verpakkingen voor levensmiddelen die eerst behandeld worden voor consumptie, vallen hieronder. De B-categorie geldt voor primaire verpakkingen, die wel rechtstreeks met levensmiddelen in aanraking komen.

 

Ongewassen

Euro Pool System ging aanvankelijk voor het A-certificaat, omdat de fusten van Euro Pool voor AGF-producten tot de secundaire verpakkingen worden gerekend. Omdat bijvoorbeeld tomaten en zacht fruit ook ongewassen worden gegeten, verlangde het BRC de B-variant van het certificaat. Dat certificaat heeft Euro Pool nu inderdaad binnen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel