nieuws

Waarom genomineerd voor Logistiek Manager van het Jaar

Warehousing

Logistiek Manager Paul Spijkers van Autodistribution Nederland legt uit waarom hij is genomineerd. ‘We hebben de ondergeschikte rol die de logistiek van oudsher bij ons speelde, om kunnen vormen tot core-business. Zo zijn zeker 30 procent aan kostenbesparingen mogelijk.’

Waarom genomineerd voor Logistiek Manager van het Jaar
Paul Spijkers van Autodistribution Nederland (ADN)

Paul Spijkers is één van de vijf genomineerden voor de titel Logistiek Manager van het Jaar. Hij geeft aan waarom 

 

Naam: Paul Spijkers

 

Leeftijd: 34

 

Functie: Operationeel directeur bij Autodistribution Nederland (ADN).

 

Verantwoordelijk voor: Alle operationele zaken die met supply chain en ICT-infrastructuur samenhangen. De centrale organisatie bedient zo’n honderd AD-grossiers verspreid over heel Nederland.

 

Waarom genomineerd: We hebben de ondergeschikte rol die de logistiek van oudsher bij ons speelde, om kunnen vormen tot core-business. Zo zijn zeker 30 procent aan kostenbesparingen mogelijk op het operationele resultaat.

 

Andere rol binnen supply chain

Ons bedrijf heeft een andere rol gekregen binnen de supply chain. Het gaat in dit geval om een achterwaartse integratie, waarbij we de logistieke rol van fabrikanten in Nederland steeds meer hebben overgenomen. Die rol hebben we in feite opgeëist. Zo kan ADN de supply chain kostentechnisch beter omvatten, bijvoorbeeld door de huidige voorraden van fabrikanten in hun dc’s over te nemen.

 

Nieuw concept binnen magazijn

Binnen ons eigen, nieuwe warehouse zijn we verder overgegaan op een nieuw concept. Van een traditioneel magazijn stapten we over op een semi-automatisch magazijn. De belangrijke rol die logistiek binnen onze organisatie vervult, blijkt trouwens ook uit het aantal logistieke mensen in de directie. 

 

Lees ook: Voorverkiezing tijdens Logistica

Reageer op dit artikel