nieuws

Veiligheidstip: anti-slip

Warehousing

Veiligheid is een groot thema op deze Logistica. Wat valt er van te zien? Deze keer is Haagh Protection (hal 12, stand B087) aan de beurt.

Veiligheidstip: anti-slip
Veiligheidstip antislip

Veiligheidstip anti-slip

Helemaal ongezien gaat de anti-slip veiligheidsoplossing niet voorbij op de beurs. De oplossing van Haagh Protection: fluoriscerende anti-slipelementen met een levensduur van minimaal vijftien jaar. Van oorsprong worden de anti-slip elementen gebruikt in de offshore branche, op olieplatforms en schepen. Richard Tijssen van Haagh Protection: “Maar ook steeds meer bedrijven in de logistieke sector tonen interesse. Ze zijn toepasbaar op laaddocks, op lepels van vorkheftrucks, maar ook op trappen in het dc.”

 

Ondergrond

De anti-grip elementen zijn leverbaar als tape, maar ook met een metalen ondergrond. Om loslaten te voorkomen als gevolg van warmteverschillen is tussen de toplaag van silicum carbide korrels en het metaal een laagje stof aangebracht. Silicum carbide is een soort van kunstdiamant. Ravas heeft tijdens een van de Scala’s de lepels van de vorkheftruck voorzien van anti-slip tape van Haagh.

 

Lees ook de veiligheidstip over puntbelasting

Reageer op dit artikel