nieuws

Veiligheidscertificaat leidt tot premiekorting

Warehousing

Verzekeraar Interpolis heeft tijdens de Logistica samen met ’t Web, Still en Manpower een nieuw certificaat in het leven geroepen: het Veiligheidscertificaat Mens en Magazijn (VCM²). Bedrijven die dit certificaat bemachtigen, kunnen tot 30 procent korting krijgen op hun verzekeringspremie.

Veiligheidscertificaat leidt tot premiekorting
Veilig werken leidt tot minder premie

Bedrijven kunnen het VCM²-certificaat van Interpolis, ’t Web, Still en Manpower bemachtigen na een audit door de veiligheidskundigen van ’t Web. Middels deze audit worden de risico’s in het magazijn in kaart gebracht. Daarbij wordt gelet op het materieel, het gebruik ervan, de organisatie, de infrastructuur, de rol van de mens en de schade. Als bedrijven de aanbevelingen naar aanleiding van deze audit opvolgen, krijgen ze het VCM²-certificaat. Dat certificaat is drie jaar geldig. ’t Web zal gedurende die periode nog een tussen-audit uitvoeren.

 

Korting

Bedrijven die het nieuwe cerfiticaat ontvangen, krijgen van Interpolis direct 10 procent korting op alle intern transportverzekeringen. Bedrijven die een jaar lang schadevrij rijden, krijgen aan het eind van het jaar nog eens 10 procent van de jaarpremie terug.

Daarnaast kunnen bedrijven tot 12 procent extra korting op de totale premie krijgen als ze nog andere verzekeringen bij Interpolis onderbrengen.

 

Lees ook: DHL heeft het Veiligste Magazijn van Nederland (november 2006)

Reageer op dit artikel