nieuws

Scala toont tips voor efficient ruimtegebruik

Warehousing

Onder de noemer Compacte Opslag laten de deelnemers van de Scala in hal 12 zien wat het nut is van efficiënt ruimtegebruik. De beursbezoeker krijgt zeven uitwerkingen te zien. Aandachtige toeschouwers Omar van Geest en Marco Mastenbroek, beide logistiek medewerker, bij Inter Ikea systems in Delft geven hun mening.

Scala toont tips voor efficient ruimtegebruik
Tips voor compacte opslag

Omar van Geest: “Er zitten mogelijkheden in hetgeen we hebben gezien, maar ik moet er wel bij aantekenen dat er de nodige haken en ogen aan zitten omdat we bij Ikea veelal werken met just-in-time-deliveries.”

 

Ikea Concept Center

Van Geest en Mastenbroek zijn bij dit Scala aanwezig om te kijken of er interessante dingen tussen zitten voor het Ikea Concept Center dat wereldwijd als voorbeeldvestiging fungeert voor de Zweedse meubelgigant.

 

Meer volume met slipsheets

Mastenbroek: “Wat ons wel aanspreekt is het Rollerforks Flex Palletsysteem (winnaar van de Logistica Award 2003, red.) van Meijer Special Equipment. Voor de opslag in bijvoorbeeld een leeggoedmagazijn. Je creëert veel meer volume door gebruik te maken van hun slipsheets. Nadeel is wel dat het palletgebruik zo ingesleten is dat het nog wel lang zal duren voordat dit systeem is ingeburgerd.”

Reageer op dit artikel