nieuws

Samsonite bestelt nieuw sorteersysteem

Warehousing

Tassen- en kofferproducent Samsonite heeft een sorteersysteem bij DistriSort besteld. Hoewel Distrisort verschillende sorteersystemen voor de kledingbranche heeft geïnstalleerd, is dit het eerste project in deze specifieke productgroep.

Samsonite bestelt nieuw sorteersysteem
sorteersysteem

Sorteersysteem voor kleine koffers

Het sorteertsysteem heeft een speciale tray-afmeting van 560 x 750 millimeter. Deze afmeting maakt het systeem ook geschikt voor grotere producten. Artikelen die met het nieuwe sorteersysteem worden uitgesorteerd zijn kleine koffertjes, accessoires en tassen.

 

Kenmerken

De sorter zal uitgerust worden met een automatische invoer en heeft  een maximale capaciteit van 4.615 stuks per uur. Een automatisch camerasysteem leest individuele barcodes. Na aflezen wordt elke koffer toegekend aan een order en aan de bestemming. De sorter heeft driehonderd bestemmingen, het aantal dealers van Samsonite die op één dag leveringen ontvangen.

 

Volgend jaar
Naar verwachting wordt het systeem in mei of juni afgeleverd door Distrisort en in gebruik genomen in het Europese distributiecentrum van de kofferfabrikant in het Belgische Oudenaarde.

 

Lees ook: Braziliaans bedrijf bestelt Nederlands sorteersysteem (september 2006)

Reageer op dit artikel