nieuws

Projectontwikkelaar plant hightech dc

Warehousing

De internationale projectontwikkelaar Built to Build heeft onlangs een kavel van 80.000 vierkante meter aangekocht op bedrijvenpark Borchwerf II in Roosendaal. Van het terrein wordt 60.000 vierkante meter benut voor de bouw van een groot geavanceerd distributiecentrum.

Projectontwikkelaar plant hightech dc
Borchwerf

Het nieuwe dc krijgt een intelligente vloer met sensoren en inductielussen, waardoor robots binnen het distributiecentrum kunnen navigeren en vorkheftrucks onbemand rondrijden. In het pand worden bovendien systemen geïntroduceerd die alle in het centrum opgeslagen goederen inventariseert, trackt en tracet.

 

Intelligente sprinkler

In het dc komt bovendien een sprinklersysteem dat bij een brand de locatie van de vuurhaard detecteert en vervolgens alleen op deze plek blust. Voordeel van deze vorm van brandbestrijding is dat bij een eventuele brand niet langer het complete sprinklersysteem in het dc wordt geactiveerd.

 

Werkgelegenheid

Built to Build is inmiddels in vergaande onderhandelingen met een buitenlands bedrijf dat het dc zal gaan gebruiken. De nieuwe investering, die in totaal 37 miljoen euro bedraagt, wordt in fasen uitgevoerd en moet werkgelegenheid genereren voor 250 tot 350 mensen.

 

Samsung

De NV Rewin West-Brabant heeft als regionale ontwikkelingsmaatschappij de acquisitie begeleid. De regio West-Brabant is op dit moment ‘hot’ als logistieke vestigingsplaats. Zo kondigde eerder dit jaar kondigde Samsung al aan dat het een groot EDC gaat bouwen op het Benelux Park in Breda, pal naast de A16.

 

Lees ook: Distributiecentrum Samsung naar Breda (nieuws september 2006)

 

Lees ook: West-Brabant steeds logistieker (bladarchief)

 

Reageer op dit artikel