nieuws

Nieuw distributiecentrum voor ICI Paris XL

Warehousing

ICI Paris XL bouwt momenteel een nieuw centraal distributiecentrum in Vilvoorde voor de bevoorrading van haar winkels in Nederland en België. PCdata levert het totale orderpicksysteem, inclusief de transportbanen, pickgebieden, sorteersysteem en stellingen.

Nieuw distributiecentrum voor ICI Paris XL
ICI Paris XL

Van Riet Material Handling Systems is de leverancier van het transport- en sorteersysteem en de bijbehorende besturing.

Er is door ICI Paris XL gekozen voor een concept waarin de handelingen van de orderpicker geminimaliseerd zijn. Zo zijn er twaalf fast moving zones met pick-to-light, waar 2.200 SKU’s gepickt kunnen worden. Verder zijn er acht slow moving zones met paperpicking ten behoeve van 20.000 SKU’s. In de nabije toekomst worden deze paperpickingzones door PCdata geupgrade naar bacodepicking met PDA-scanners.

 

800 meter transportbaan

In totaal bestaat het systeem uit meer dan 800 meter transportbaan en een sorteersysteem met zes uitgangen, meerdere geïntegreerde scannerfuncties en een volautomatische omsnoeringsmachine. ICI Paris XL is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt met 97 outlets. In België zijn 104 winkels. Het assortiment omvat cosmetica, huidverzorgingsproducten en parfums. ICI Paris XL, Kruidvat en de Trekpleister winkels in Nederland en België zijn eigendom zijn van het Britse A.S. Watson.

Reageer op dit artikel