nieuws

Lijst met belangrijkste hotspots van Europa

Warehousing

Het supply chain team van Capgemini heeft onlangs een kaart uitgebracht met daarop de 59 belangrijkste logistieke hotspots van Europa. De Benelux is goed vertegenwoordigd met maar liefst acht interessante regio’s voor vestiging van Europese regionale en lokale distributie centra.

Lijst met belangrijkste hotspots van Europa
Capgemini

Capgemini heeft de kaart, de European Logistics Hotspots map, opgesteld op basis van een inventarisatie van de belangrijkste logistieke locaties per Europees land. Nederland komt er goed vanaf met vier logistieke hotspots: Amsterdam/Schiphol, Rotterdam, Breda/Tilburg en Tilburg.

 

Benelux hotspot

Opvallend is dat zowel Nederland als België, Europees gezien beschikken over de dichtste concentratie van logistieke hotspots, waarbij de verdeling van de al eerder genoemde acht regio’s evenredig is. Ter vergelijking: op de kaart is Groot-Brittannië vertegenwoordigd met maar twee logistieke hotspots (Birmingham en Londen) en Spanje en Frankrijk hebben er ieder maar drie. Opmerkelijk is verder dat er in met name Oost-Europa, de Baltische staten, Rusland en Oekraïne steeds meer logistieke regio’s tot wasdom komen.

 

China en Rusland

Capgemini heeft bij de totstandkoming van de kaart gebruik gemaakt van zijn Europese supply chain experts en de eigen expertise uit Europese supply chain netwerk onderzoeksprojecten. Het komende half jaar gaat Capgemini ook soortgelijke logistieke hotspot kaarten publiceren van China, India en Rusland.

 

Lees ook: België dé Europese topregio voor logistiek (oktober 2006)

Lees ook: Venlo: dé logistieke hotspot van Nederland (augustus 2006)

Reageer op dit artikel