nieuws

Kruidvat bouwt nieuw dynamisch picksysteem

Warehousing

Drogisterijketen Kruidvat, onderdeel van de wereldwijd opererende A.S. Watson groep, bouwt een geautomatiseerd opslag- en orderverzamelsysteem in Heteren. Het systeem wordt gebouwd ten behoeve van de retaildistributie.

Kruidvat bouwt nieuw dynamisch picksysteem
Witron DPS

Kruidvat heeft gekozen voor het ‘Dynamic Picking System’ (DPS) van Witron.

Vanuit Nederland en België worden ongeveer negenhonderd winkels beleverd.

Met de DPS oplossing, heeft de Nederlandse drogisterij retailer weer voldoende logistieke capaciteiten voor toekomstige groei.

Kostenbesparing

Met de aanschaf van het DPS systeem wil de drogisterijketen een kostenreductie per gepicked artikel bewerkstelligen. Het systeem biedt een turnkey oplossing voor snel en efficiënt picken van kleine, in bakken passende, artikelen.

 

Het systeem

De picking werkplekken zijn voorzien van terminals en zullen geplaatst worden op twee niveaus in de gangen tussen het bakkenmagazijn. Achttien werkplekken zullen toegrijpen op 3150 pickkanalen. Deze kanalen zijn voorzien van pick-by-light displays. Vier automatische (AS/RS) stelling-bedienapparaten zorgen voor de navulling van de picklocaties vanuit de opslaglocaties. Alleen de voorraadbakken met artikelen die nodig zijn voor de binnenkomende orders zullen worden klaargezet in de pickfront. Bakken met producten die binnen een afzienbare tijd niet gebruikt worden, worden automatisch door de stelling-bedienapparaten geretourneerd in de voorraadstellingen.

 

Bijna 46.000 opslagbakken

Het warehouse biedt plaats aan 45.900 gestandaardiseerde opslagbakken. De dynamische allocatie van de pickkanalen wordt bepaald aan hand van volume, product classificatie en afzet gegevens.

 

OCB

Voor de consolidatie van de orders wordt een “Order Consolidation Buffer” (OCB) geplaatst met ruimte voor ca drieduizend bakken. Drie compacte AS/RS kranen zorgen ervoor dat tot twaalfhonderd bakken per uur tot orders worden geconsolideerd. De orderbakken worden automatisch voorzien van deksels, gestapeld en uiteindelijk op pallets gezet.

Reageer op dit artikel