nieuws

Hoogste punt voor Philips Lighting

Warehousing

De vlaggen werden woensdag gehesen bij het nog in aanbouw zijnde EDC van Philips Lighting in Eindhoven. Deze week is namelijk het hoogste punt bereikt van het pand dat vlak bij Eindhoven Airport wordt gebouwd door Heembouw.

Hoogste punt voor Philips Lighting
Philips

Het EDC dat op industrieterrein Flight Forum Cluster 6 verrijst, valt op vanwege zijn vloeiende rondingen in plaats van de traditionele rechttoe rechtaan bouwstijl die wordt gehanteerd bij nieuwe distributiecentra. Het nieuwe dc, dat Philips Lighting huurt van vastgoedontwikkelaar Strabag, past bovendien door deze rondingen prima in de wegenstructuur van Flightforum die als een ware spaghettisliert de diverse clusters met elkaar verbindt. Vanuit het nieuwe EDC vinden de opslag- en distributieactiviteiten plaats van Philips lampen bestemd voor Europa en Azië.

 

Verhuizing

De bouw van het dc is in april van dit jaar begonnen. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en staat het complete staalskelet. Het is de bedoeling dat het pand volgend jaar april wordt opgeleverd. In de periode voor en na Hemelvaart staat de verhuizing gepland vanuit het oude dc van Philips Lighing dat nu nog op het nabijgelegen industrieterrein Acht zetelt. In juni moet het nieuwe dc op het Cluster 6 van Flight Forum volop in bedrijf zijn.

 

Facts nieuw dc Philips Lighting

 

  • Oppervlakte dc: 18.000 vierkante meter
  • Hoogte dc: 12 meter
  • Aantal docks: 21
  • Aantal palletplaatsen: 32.000 (85 procent wordt maximaal benut)
  • Aantal gangen in dc: 40
  • Aantal dc-medewerkers: 175 tot maximaal 220 in piekperiodes
  • Ontwikkelaar/eigenaar: Strabag
  • Uitvoering: Heembouw
  • Ontwerp: Habeon architecten
Reageer op dit artikel