nieuws

Groenewout viert feest

Warehousing

Gisteren was het op de dag af 40 jaar geleden dat Cor Groenewout een eigen logistiek adviesbureau oprichtte. Geen betere omgeving voor een feestje dan de Logistica.

Groenewout viert feest
John Nofsinger

John Nofsinger: ” Het tijdperk van de
Pacific”

Groenewout opende het jubileumseminar met een opsomming van de mijlpalen. “Twintig jaar geleden hebben we een kantoor in de Verenigde Staten geopend. Daarna zijn we een afdeling supply chain management gestart. Daar heb ik echter geen verstand van”, zei Groenewout.

Nofsinger onder de indruk

Gastspreker was John Nofsinger, directeur van het Material Handling Institute of America. “Er is een klant die is zo tevreden dat hij steeds terugkomt. Inmiddels heeft hij in de afgelopen 40 jaar driehonderd orders geplaatst. De enige van wie ik ooit driehonderd orders heb ontvangen, zit in Amerika bij me thuis”, grapte Nofsinger. In totaal zijn er in 40 jaar 4.500 orders geplaatst.

 

Tijdperk van de Pacific

De Amerikaan ging in zijn rede in op de ontwikkelingen in de afgelopen 40 jaar en zijn verwachtingen voor de toekomst. “Was de 20e eeuw het tijdperk van de Atlantic, deze eeuw wordt het tijdperk van de Pacific”, duidt Nofsinger op de opkomst van China. “Een toekomst die gepaard gaat met onzekerheid over energiebronnen en grondstoffen.”

 

Reageer op dit artikel