nieuws

Eurofrigo voldoet aan voorschriften halal

Warehousing

Eurofrigo heeft het certificaat Halalkeur ontvangen. Dat maakt dat de specialist in de opslag van geconditioneerde goederen voldoet aan alle eisen rond het opslaan van halalvlees en dus het vlees behandelt volgens islamitische voorschriften.

Eurofrigo voldoet aan voorschriften halal
Halalkeur voor Eurofrigo

De behoefte aan halal-opslag groeit, zeker gezien de aanwezige, potentiële markt van dertig miljoen consumenten in West-Europa. Deze consumenten willen daarbij wel de zekerheid dat het vlees gedurende het hele logistieke proces volgens de islamitische voorschriften behandeld is.

 

Audit en basiscursus

Het certificeringsproces dat bij het keurmerk hoort, is grotendeels gebaseerd op de bestaande voedselveiligheidsnormen volgens HACCP, waar Eurofrigo al aan voldeed. De Halal Audit Company Rotterdam deed een audit van de bedrijfsprocessen. Verder hebben personeelsleden met succes een basiscursus Halal gevolgd.

 

Eerste in de regio

Eurofrigo, dat in het Rotterdamse havengebied twee vestigingen heeft, is naar eigen zeggen de eerste in de regio met een dergelijk keurmerk voor de opslag van halalvlees. Vat Logistics is eerder dit jaar op de Maasvlakte een halal-dc gestart. De geconditioneerde opslag zal in eerste instantie via Eurofrigo plaatsvinden.

 

Strategische voorraad

Op de locatie Eurofrigo Maasvlakte is een speciale vriescel ingericht voor de opslag van halalproducten. Vooralsnog is het alleen voor de opslag van halalvlees uit Zuid-Amerika. Leveranciers uit dat werelddeel leggen steeds vaker hun strategische voorraad in deze vriescel, zodat kleinere hoeveelheden snel bij de klant kan worden afgeleverd.

Eurofrigo hoopt in de toekomst ook grote producenten uit landen als Maleisië en Indonesië te interesseren voor halalopslag in Rotterdam.

 

Lees ook: Logistiek gaat strijd aan met voedselverspilling (juli 2006)

Een jaar na dato: General Food Law anno 2006 (dossier)  

 

Reageer op dit artikel