nieuws

Ziekenhuis bestelt lichte AGV’s

Warehousing

Het Orbis medisch en zorgcentrum in Sittard heeft een Transcar AGV-systeem van Swisslog besteld. Het orderbedrag is 1,8 miljoen euro. Het systeem wordt in augustus 2007 geïmplementeerd. De oplevering is in april 2008 gepland.

Ziekenhuis bestelt lichte AGV’s
Swisslog AGV

Orbis schaft Automatisch Geleide Voertuigen (AGV) aan om kostenbesparingen te realiseren. Daarnaast verwacht het bedrijf met deze voertuigen een hogere kwaliteit van het logistieke proces met minder mensen te realiseren. De levering omvat twaalf AGV’s van het type LTC2. Het zijn lichte AGV’s die maximaal 450 kilogram per unit kunnen transporteren. De onbemande automatische voertuigen worden ingezet voor het intern transport van onder andere voeding, medicijnen, medische hulpmiddelen en afval. Deze spullen worden voor de veiligheid in een afsluitbare rolcontainer op de AGV geplaatst. Er worden geen patiënten en bedden mee vervoerd.

 

Geleiding

De AGV’s vinden hun weg binnen het ziekenhuis met RF-geleiding over een WLAN-systeem. Daartoe is het geheugen uitgerust met een digitale plattegrond van het ziekenhuis. Met behulp van laserscanning wordt de omgeving voortdurend afgetast en eventuele obstakels vermeden. Volgens sales manager Rinse Rooker van Swisslog is hetzelfde systeem in principe ook te implementeren binnen de warhouse omgeving van bij voorbeeld de farmacie. Het Orbis medisch en zorgconcern bestaan uit het Maasland ziekenhuis, diverse zorgcentra, Thuiszorg Westelijke mijnstreek en een hospice.

 

Lees ook het dossier: Computergestuurde inductie-stapelaar (augustus 2006)

Reageer op dit artikel