nieuws

Yamaha bouwt nieuw EDC

Warehousing

DHL gaat in het Belgische Rumst een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) bouwen voor Yamaha Musical Instruments. Het dc dat in het voorjaar van 2007 in gebruik wordt genomen, wordt 42.000 vierkante meter groot

Yamaha bouwt nieuw EDC
DHL Rumst

Het EDC zal worden gemanaged door DHL Exel Supply Chain. Yamaha Musical Instruments wordt de belangrijkste klant van het logistieke centrum. “Wij verzorgen voor dit bedrijf al ruim vier jaar warehouse-, VAL- en distributie-activiteiten van muziekinstrumenten naar zo’n dertig winkels in en rond Europa”, zegt managing director Jan Deltour van DHL in België.

 

Expansie activiteiten

Vanwege de te verwachten verdere expansie van deze activiteiten hebben beide partners besloten het EDC te verhuizen naar een nieuw en groter pand in Rumst, tussen Mechelen en Antwerpen. Op industrieterrein Catenberg maakt het DHL-pand onderdeel uit van de 17 hectare grote ontwikkeling Rumst Logistics

 

Werkgelegenheid

Het EDC wordt ontwikkeld door een joint venture van Slough Estates International en KBC Vastgoed. Het pand gaat werk bieden aan zo’n honderdvijftig logistieke medewerkers.

 

Lees ook:

DHL Exel Supply Chain genomineerd voor Het Veiligste Magazijn van Nederland (oktober 2006);

Gelukkig stel: DHL en Exel (bladarchief, februari 2006) en

Vlaanderen het mekka voor EDC’s (bladarchief, april 2004) 

Reageer op dit artikel