nieuws

Werklozen omgeschoold tot magazijnmedewerker

Warehousing

De Gemeente Amsterdam start een zesjarig project om werkloze jongeren op te leiden en om te scholen tot warehousemedewerker. Het Noord Nederlands Opleidingsinstituut (NOVL) uit Roodeschool gaat deze jongeren opleiden in opdracht van het ROCvA Praktijkopleidingen. Het betreft zo’n 80 jongeren per jaar.

Werklozen omgeschoold tot magazijnmedewerker
NOVL

De jongeren die de opleiding zullen volgen, ontvangen nu nog allemaal een uitkering van de Sociale Dienst. De gemeente probeert met de (om)scholing in te spelen op de groeiende vraag naar geschoolde mensen vanuit de logistieke sector. Thomas Duinkerken van de NOVL: “Zowel de praktijkopleidingen als wij houden een intakegesprek met de aankomend student, zodat we zeker weten dat ze gemotiveerd zijn.”

Magazijnmedewerker

De opleiding tot magazijnmedewerker wordt geheel uitgevoerd door NOVL uit Roodeschool. De cursisten krijgen bij voldoende resultaat aan het eind van de opleiding het diploma warehousemedewerker. Zij hebben dan de kennis om de meeste werkzaamheden in een warehouse dan wel magazijn uit te voeren zoals, het ontvangen, het opslaan, het verzamelen (orderpicken) van goederen en het verzenden van goederen. Daarnaast kunnen zij gevaarlijke stoffen herkennen en worden zij geschoold in het veilig rijden op een heftruck. Ook leren de cursisten omgaan met een warehouse management systeem (WMS).

Werkend magazijn
De opleiding wordt in het geheel gegeven in een werkend magazijn. Alle goederen die bij de praktijkopleidingen gebruikt worden, zullen in het WMS worden opgenomen. De cursisten fungeren dan als magazijnmedewerker. NOVL verzorgt de opleiding al enkele jaren voor het Noorderpoortcollege Centrum Vakopleiding te Groningen. In hun opleidingscentrum in Uithuizermeeden is ook een magazijn gesimuleerd.

Duinkerken: “We hebben al ervaring in deze manier van werken in Groningen. Hier gaat tachtig procent van de jongeren uiteindelijk aan de slag in de logistiek.”

Bekijk hier ons overzicht opleidingen in Logistiek…

Reageer op dit artikel