nieuws

Transportbedrijf Vonk vestigt zich op Medel

Warehousing

Internationaal transportbedrijf Vonk en Co in Lienden, vervoerder van witgoed, vestigt zich op Bedrijvenpark Medel bij Tiel. Vonk heeft een optie genomen op een kavel van 7,4 hectare. Hier komt een nieuwbouwpand met een vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Transportbedrijf Vonk vestigt zich op Medel
Vonk Transport naar Medel

In Lienden ziet het transportbedrijf Vonk geen mogelijkheden voor verdere uitbreiding van het bedrijf. Vonk is daarom al enkele jaren bezig om elders een geschikte vestigingslocatie te vinden. Nadat het bedrijf een magazijn van een grote klant overnam, zag het zich genoodzaakt op verschillende locaties opslagruimte bij te huren. Daardoor raakten de plannen voor nieuwbouw in een stroomversnelling. Volgens de planning gaat in april 2007 de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw op Medel, die dan in het voorjaar van 2008 in gebruik genomen zal kunnen worden.

 

Gezamenlijk logistiek centrum

Directeur Eef Vonk zocht enkele jaren terug al samenwerking met enkele collega-vervoerders in de regio om samen met hen een nieuw logistiek centrum te beginnen. Dit initiatief haalde de eindstreep niet. De gesprekspartners kozen er na intensief overleg voor om zelf te bouwen. Twee van hen zijn inmiddels ook op het Bedrijvenpark Medel gevestigd.

Vonk in witgoedsector

Door de diverse overnames in de witgoedsector, kreeg Vonk er diverse grote internationale opdrachtgevers bij. Inmiddels is het wagenpark gegroeid tot 57 trekkende eenheden. De vestiging op Medel maakt verdere groei mogelijk. Stephan Vonk (21), zoon van de directeur, is na zijn studie in de voetsporen van zijn vader getreden en zal in de toekomst leiding gaan geven het bedrijf en de expansie ervan. Recent vestigden zich ook op Medel de transportbedrijven Mol Cargo, Bergtrans en Heuveltrans en de distributiecentra van Lidl en DHL. Deze ondernemingen, inclusief Vonk, nemen op Medel bijna 30 hectare bedrijfsruimte in beslag.

 

Lees verder: Nieuw dc DHL Solutions in Tiel (april 2005) 

 

en: Noord-Brabant als logistieke hotspot (logistiek kaart Nederland 2006)

Reageer op dit artikel