nieuws

Logistiek is een leuk vak

Warehousing

De eerste zin in het voorwoord van het zojuist verschenen onderwijsboek ‘Inleiding logistiek’ luidt: Logistiek is een leuk vak. Het boek richt zich op het regulier onderwijs en leert logistieke problemen in een organisatie te herkennen. Dat betreft niet alleen het bedrijfsleven, maar ook ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties.

Logistiek is een leuk vak
Inleiding Logistiek

De auteur Wout Verwoerd begint zijn boek met appeltaart. Wat komt er kijken bij het maken van appeltaart en wat heb je nodig om die taart te bakken en te serveren? Met dit als voorbeeld komen de eerste logistieke begrippen aan de orde, zoals vraagvoorspelling, stuklijst, capaciteitsbezetting, voorraadbeheer en distributie.

 

Begrippenlijst

Vertrouwd maken met begrippen is een belangrijk onderdeel van het boek. Achterin heeft Verwoerd een handige begrippenlijst opgenomen, waar veel gangbare termen kort worden toegelicht. ‘Inleiding logistiek’ verschijnt nu in de vierde, herziene druk. Het boek is geschikt gemaakt voor competentiegericht onderwijs. Ieder hoofdstuk begint met het opsommen van de competenties, die de lezer zich na het bestuderen van dit hoofdstuk eigen zal maken. Aan de hand van drie fictieve cases haalt Verwoerd steeds de praktijk naar voren. Hij laat zien hoe de ‘bedrijven’ de theorie vertalen in hun bedrijfsvoering.

 

Auteur

Wout Verwoerd (1951) studeerde werktuigbouwkunde in Twente en bekwaamde zich verder via de Apics-certificaten. Hij heeft een eigen opleidings- en adviesbureau in Ewijk en vervult een actieve rol binnen de vLm (Vereniging Logistiek Management).

 

Meer informatie over het boek

 

Zie ook: de woordenlijst 

Reageer op dit artikel