nieuws

Kratopzetmachine van Nepas

Warehousing

Nepas Systems toont tijdens de Logistica de kratopzetmachine. Met deze machine worden ingevouwde kratten op de conveyor gezet en opengeklapt. Beschadigde kratten worden automatisch afgevoerd. De machine heeft een capaciteit van 1000 kratten per uur voor een 600×400 krat en 1800 krat per uur voor een 400×300 krat.

Kratopzetmachine van Nepas
Kratopzetmachine van Nepas

Het systeem werkt als volgt: een ingeklapt vouwkrat wordt met behulp van een kettingconveyor ingevoerd in de kratopzetmachine. Vervolgens wordt deze door een opduwer op de klapsectie gezet, waarna het krat wordt ingeklemd. De klapsectie wordt 180 graden gedraaid waardoor de zijden van het krat openklappen. Deze zijden worden in de sluitingen gedrukt door een cilinder.

 

Controle

Een controle station controleert of de zijden van het krat goed gesloten zijn. Indien dit niet het geval is, vanwege bijvoorbeeld een beschadigd krat, zal het krat worden uitgestoten. Aan de bovenzijde van de klapsectie wordt op dat zelfde moment een nieuwe krat ingevoerd. Nadat het krat aan de bovenzijde ingeklemd en aan de onderzijde getest is, draait de sectie weer terug en er begint weer een nieuwe cyclus.

 

Nepas

– Hal 7

– Stand D065

 

Reageer op dit artikel