nieuws

Knapp showt order storage & retrieval

Warehousing

Knapp Logistik Automation komt met het OSR (order storage & retrieval) systeem: een automatische picker, waarbij de te picken producten getransporteerd worden naar een werkstation.

Knapp showt order storage & retrieval
Knapp

Bij dit miniload systeem zijn de horizontale bewegingen onafhankelijk gemaakt van de verticale bewegingen. Horizontaal wordt er gebruik gemaakt van shuttles, terwijl de verticale transporten voor rekening komen van liften.

 

Consolidatiebuffer

Naast aan- en afvoer van bakken voorziet het systeem ook in inslag, tellen en verdichtingen. Ook kan het OSR dienen als consolidatiebuffer, waarbij verzendklare bakken worden opgeslagen op juiste eindsortering. Zo is het mogelijk om snel en efficiënt de orders te sorteren op afleverroute of winkelvolgorde.

 

Minder stroom

Het grootste voordeel van dit systeem ten opzichte van bijvoorbeeld een carrousel is dat bij OSR alleen de benodigde bak in beweging komt. De totaal te transporteren massa wordt dus sterk gereduceerd. Bovendien bedraagt het stroomverbruik nog slechts zo’n 15 procent van een normaal miniloadsysteem. Knapp levert OSR in een tweetal varianten: de OSR15, voor een maximaal gewicht per bak van 15 kg en een maximum aantal van 1.000 bakken per manuur per gang, en de OSR32. De OSR32 kan bakken aan met een gewicht van 32 kg per bak en verwerkt per manuur per gang maximaal 800 bakken. Op haar stand toont de leverancier een OSR, inclusief pickplaats.

 

Knapp Logistik Automation

Hal 11, Stand E.038

Reageer op dit artikel