nieuws

Fors banenverlies door sluiting Laurus-dc

Warehousing

Supermarktorganisatie Laurus sluit het pas geopende distributiecentrum in Waddinxveen. Het besluit betekent een verlies van 225 banen. Het zijn niet de enige banen die verdwijnen bij het door tegenvallers gekwelde concern. Ook op het hoofdkantoor vervallen 265 banen, bijna de helft van het totaal.

Fors banenverlies door sluiting Laurus-dc
Laurus Waddinxveen

Onverwachts is de keuze van de retailer niet. Waddinxveen moest de concurrentiestrijd aangaan met het distributiecentrum in Veenendaal / Renswoude. Het laatste distributiecentrum past gezien de geografische spreiding van de Super de Boer  supermarkten beter in de toekomstplannen van Laurus. De retailer heeft nu dus besloten het gloednieuwe dc in Waddinxveen te sluiten. Eerder verkocht het bedrijf dit dc aan een dochteronderneming van Heitman International, een investeringsmaatschappij in vastgoed.

 

Hoofdkantoor

Laurus heeft besloten het hoofdkantoor in Den Bosch te verplaatsen naar het hoofdkantoor van Super de Boer in Amersfoort. De stad die overigens ook onderdak biedt aan een ander groot supemarktconcern: Schuitema.

Laurus wil eind oktober een aandeelhoudersvergadering beleggen. Behalve een toekomstplan hoopt het kruideniersconcern zijn aandeelhouders dan ook een nieuwe topman te kunnen presenteren.

 

Lees ook: ‘Laurus moet kiezen welk dc sluit’ (bladarchief Logistiek juni 2006)

 

en: Laurus bouwt door ondanks gemodder (februari 2006)

Reageer op dit artikel